četvrtak, 20. travnja 2017.

Učinkovitost gljiva

Nisu samo preporuka zdrave prehrane, već i službena medicina odaje priznanje njihovom djelovanju na poboljšanje Zdravlja.Visoki udio proteina i nizak procent kalorija, stavljaju gljive u preporuke dijeta i u medicinska korištenja. Sadrže i cink, željezo, dijetna vlakna, hitin, minerale. 
Kineska tradicionalna ih koristi u liječenju tisućama godina. Poznato je preko dvjesto vrsta gljiva koje prakticiraju u liječenjima i koje se nalaze u kineskim spisima tradicionalnih  liječnika.Većinom su prikazane beneficije na najteža oboljenja.Također, veliki utjecaj na čišćenje organizma, što i jeste temelj oporavka i poticaj na samoizlječenje. Sadrže i germanium, koji podiže razine oksigena u organizmu, jača borbu sa toksinima i iscjeljenja. Polisaharidi u gljivama, pomažu dizanje imuniteta i borbu protiv tumora.Visoki udio aminokiselina, nikotinske kiseline, riboflavina, vit B i C, K; pantotenske kiseline; a medicinske gljive sadrže i jake antitumorske borce!
Pet medicinskih gljiva nalaze se na samom vrhu preporuka. 


Reishi (Ganoderma Lucidum, hrastova sjajnica)
ili na kineskom Linh Zhi je prva ljekovita gljiva u Kini i najvrijednija je gljiva kineske farmakopeje već više od 2000 godina. Bogati kineski carevi su tražili eliksir mladosti, gljivu koja će produžiti njihov život pun snage, izdržljivosti i zadovoljstva (gerontologija). Zato su Reishi gljivu nazivali gljivom besmrtnosti ili pak nebeskom travom.
Autoimune bolesti - Dobri rezultati prema rezultatima Instituta Amato u Japanu su postignuti kod psorijaze, neurodermatitisa, reumatoidnog artritisa (RA), eritemskog lupusa, hašimotovog sindroma, kod alergija različitog podrijetla, skleroderme, uspješnost od 53 do 90%. Kako znamo da ovakve učinke ima samo mali broj vrsta, to Reishi dobiva pravo značenje.
Stres, depresija - jak adaptogen.
Srce i krvožilni sustav -Azijski iscjelitelji liječe anginu pectoris isključivo sa reishi. Reishi regulira masnoće u krvi, loš kolesterol i trigliceride popravljajući dobar kolesterol. Poznata je djelotvornost kod masne jetre i gušterače. Reishi djeluje protiv zgrušavanja krvi (tromb) pa snažno djeluje protiv srčanog i moždanog udara. Reishi učinkovito snižava krvni pritisak (adenozin). Još neke od bolesti (Institut Amato) koje Reishi uspješno liječi: vrtoglavica; sluh; bolovi u donjem dijelu leđa; Alopecija areata; sindrom kroničnog umora; reguliranje šećera; Hepatitis a, B, C; čir na želucu ( Helicobacter Pylori); Candida; Escherichia Coli...
Onkolog dr. Fukumi Morishige, istraživač na američkom Institutu za znanost i medicinu "Linus Pauling", izliječio je ili pak kvalitetno održavao na životu mnogo bolesnika oboljelih od raka, upravo pomoću Reishi, te tvrdi, da je ta gljiva najbolja preventiva protiv opake bolesti. Zanimljiva je, ne samo zato što je opisana kao svemogući lijek protiv raka, nego i stoga što liječi još mnoge druge bolesti.
Reishi čisti tijelo od toksina, povećava i regulira imunološki i endokrini sustavštiti od nastanka tumorapoboljšava cirkulaciju i odstranjuje štetne slobodne radikale. Blokira sintezu DNK-a stanica raka, uništava enzimsku aktivnost tumorskih stanica, ubrzava nastanak makrofaga (prirodnih stanica ubojica) i regulira limfocite T i B, te time ograničava širenje stanica raka. Na taj način produžuje život smanjuje broj metastaza, te povećava kvalitetu života. U kemoterapiji i zračenju Reishi olakšava bolove i umanjuje toksične učinke i nuspojave (umor, gubitak apetita, gubitak kose, ’gušenje’ koštane srži, visoka sklonost infekcijama). Povećava detoks jetre, te potiče obnavljanje jetrenih stanica, zato je važan dodatak u terapiji za oboljele od raka jetre. Povećava apetit olakšava bolove u posljednjim stadijima raka. Ta je gljiva najučinkovitija kod bolesti bubrega, a dobri rezultati dobiveni su i u liječenju raka dojke, prostate, jetre, slezene, gušterače i crijeva, kao i kod tumora na mozgu.

Puranov repMože pružiti podršku pacijentima na kemoterapiji.
Puranov rep može pomoći oboljelima od raka koji prolaze kemoterapiju. Američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) je provela klinička ispitivanja za ekstrakt Puranovog repa, koji troše bolesnici koji su sa uznapredovalim rakom prostate i na konvencionalnoj kemoterapiji, kao i testiranju koliko dobro pomaže ženama s rakom dojke u kombinaciji sa liječenjem cjepivom, u nadi da će to biti novi i bolji oblik terapije protiv raka. Na kraju, budući da kemoterapija slabi imunološki sustav, nadaju se da Puranov rep gradi imunološki sustav, da se bolje mogu nositi sa slabostima koje kemoterapije često uzrokuje. Jači imunološki sustav može pomoći u borbi protiv smrtonosnih stanica raka, a Puranov rep je  potencijalno moćan u borbi protiv raka.
Borba protiv raka dojke - Istraživanje objavljeno u Global N. za zdravstvo i medicinu izvijestio je da 83-godišnja žena s naprednim, metastaziranim karcinomom dojke, sa upalama, vodila je život bez bolesti nakon korištenja gljive Puranov rep. Iako je nastavila korištenje kemoterapije,  konzumirala je kapsule Puranovog repa u isto vrijeme.Znanstvenici vjeruju da je imunološki odgovor iz Puranovog repa, potaknuo ženin imuni sustav prepoznavanja tumora, što je povećalo učinkovitost kemoterapije. To je u skladu s istraživanjima koja tvrde o ljekovitosti gljiva protiv bolesti :Turski rep, Maitake, Reishi i Agaricus blazei, one mogu biti prirodne imunološke bombe za poboljšanje Zdravlja i tretmanima protiv raka.Gljiva Puranov rep regulira  imuni sustav, pomaže  u borbi protiv infekcije,  i bolesti. Pomaže u liječenju HPV-a...

Maitake gljive: Kao ljekovita hrana, Maitake ima nekoliko zapaženih atributa. Svega nekoliko studija pokazuju da mijenja razine glukoze, što može biti osobito važno za ograničavanje razvoja dijabetesa tipa 2. Maitake je, također, široko istraživana po svojim učincima na imunološki sustav i razne  vrste raka. Nekoliko istraživača potvrđuju da Maitake uzrokuje apoptozu (programirano "samoubojstvo") stanica raka i sadrži svojstva anti-angioneneze. Jedan dio tih složenih šećera, poznate kao Maitake u "D frakciji" (tipa beta-glukana) pokazuje aktivaciju matičnog obrambenog odgovora, poticanju širenja nekih imunoloških stanica. A za sve one koji imaju rizik za dijabetes ili se bave ovom bolešću, brojne studije pokazuju da konzumiranje  Maitake može smanjiti razinu glukoze u krvi, zahvaljujući inhibitor α-glukozidaze (Matsuur i sur., 2002.).  Maitake ne samo da pomaže u kontroli dijabetesa i aktiviranju putova složenih imunoloških odgovora, pomaže i plodnosti kroz ublažavanje problema sa spermijima.
Ove informacije mogu biti od značaja za pojedince koji žele zaobići uobičajene dijabetičke lijekove, koji obično, predstavljaju niz neželjenih nuspojava poput jake boli u trbuhu , zatvor, proljev, i žutica.

Chaga: je još jedna medicinska gljiva sa moćnim djelovanjem na organizam.Zovu je i "Dar Bogova". Chaga ima ogroman popis korisnih aktivnih sastojaka / iskreno predug za popisati u cijelosti /, ali neke od najvažnijih uključuju: željezo, bakar, kalij, selen, kalcij i potpuni izbor aminokiselina i enzima. Ogromna količina studija provedena je oko Chage i nekih njenih izoliranih aktivnih sastojaka. U jednom, istraživači na Sveučilištu Wonkwang u Južnoj Koreji zaključili su da su ekstrakti vode iz Chaga gljive pokazuju potencijal protiv pojave i širenja stanica raka. Istraživački rad koji daje Odjel za medicinsku prehranu na Sveučilištu Kyunghee u Južnoj Koreji, također, opisuje sposobnost gljiva da štiti DNK. I, prema katalogu referenci u centru za karcinom na Memorial Sloan Kettering, Chaga je antivirusna i antiplatil (što znači da može smanjiti stvaranje krvnih ugrušaka).


Chaga je adaptogen koji pomaže i u borbi protiv stresa.

Cordyceps sin. : još jedna moćna gljiva, priznata od strane svih! Micelij gljive dokazano pomaže kod najtežih, pa čak i onih pacijenata koji se bore sa teškim oblicima onkoloških oboljenja. Cordyceps ima dugu povijest kao tonik-biljka, primijenjenu u kineskoj i tibetanskoj medicini. Raste na visinama preko 3.800 metara nadmorske visine na planinskom dijelu Himalaja, gdje je poznat kao Yarsa Gumba. U regiji poznatoj kao Sikkim, primijetili su korelaciju između njihove jake i prosperitetne stoke i prisutnosti Cordycepsa. Narodni iscjelitelji u Sikkimu koriste gljive za liječenje mnoštva bolesti uključujući rak, dijabetes, astmu i erektilnu disfunkciju. Suvremena znanstvena istraživanja počinju potvrđivati ljekovita svojstva gljive. Jedan od najcjenjenijih i detaljnijih radova na gljivama objavio je Odjel za farmakologiju na Sikkim Manipal Institutu za medicinske znanosti u Indiji.
Polisaharidi su još jednom ključni ljekoviti sastojak u Cordycepsu. Sadrži i korisne masne kiseline, aminokiseline i sterole. U pokusima na životinjama, Cordyceps pokazuje anti-tumorske, anti-dijabetičke, radio-zaštitne i anti-trombocit učinke, što je detaljnije opisano od strane Memorial Sloan Kettering Cancer Center. Još jedna zanimljiva i prilično jedinstvena osobina Cordycepsa je dokazana sposobnost da poboljšava vježbe i atletske performanse, te otpornost na umor, što je pokazala studija Kalifornijskog sveučilišta u Los Angelesu.
Uvijek pazite koje suplemente uzimate, koje gljive kupujete.. Sve ima nuspojave, a iza čega struka stoji, uvijek je na prvom mjestu.

Želim vam Sva Dobra!

Nema komentara:

Objavi komentar